Spaans leren op Gran Canaria

Witte molen in het buitengebied bij het dorpje Mogan op Gran Canaria

Spaans leren, makkelijker gezegd dan gedaan? Nee hoor! Sterker nog, toen ik in het voorjaar van 2014 op Gran Canaria aankwam, sprak ik ook geen woord Spaans. Ook jij kunt snel Spaans leren op Gran Canaria, zonder ook maar enige euro uit te hoeven geven. Wil je weten hoe? In dit artikel deel ik de beste tips die mij enorm op weg hebben geholpen!

Spaans leren op Gran Canaria

Dit artikel over Spaans leren op Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets kopen via onderstaande linkjes, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou natuurlijk iets extra kost!

Maroa Beach Club bij Anfi del Mar in Arguineguin op Gran Canaria

Ik kan me nog herinneren hoe knudde ik me voelde toen ik nét op Gran Canaria woonde. Jezelf niet verstaanbaar kunnen maken in een andere taal is echt behoorlijk frustrerend! En dan had ik ook nog eens het probleem dat mensen vaak dachten dat ik Spaans was. Met dank aan mijn allesbehalve Nederlandse looks 😉 Zo stond ik dus vaak zwaar voor lul als de kassajuffrouw weer eens een verhaal begon op te hangen in het Spaans. Dus om jou deze ellende te besparen geef ik je 5 tips om je op weg te helpen om Spaans te leren op Gran Canaria. Want laten we wel wezen, emigreren naar Gran Canaria en geen Spaans spreken, dat kan gewoon echt niet!

1. Laat je angst los

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: laat je angst los! Je bent heus niet de enige, binnen zowel de jongere als oudere doelgroep, die geen Spaans spreekt. De meeste mensen die naar Gran Canaria geëmigreerd zijn, spraken eerst geen woord Spaans. Als je van plan bent Spaans te leren op Gran Canaria is het wel zo handig om je niet constant bezig te houden met de angst om fouten te maken. Daarbij wordt het enorm gewaardeerd als je het in ieder geval probeert. Zeg je iets niet helemaal juist? Dan zullen je gesprekspartners je vanzelf verbeteren!

2. Durf Spaans te praten

Spaans leren op Gran Canaria biedt een geweldige kans om de taal in de praktijk te leren, mits je er ook mee aan de slag gaat. Dus DURF te praten in het Spaans. Begin eens met de woorden die je al kent. Ken je al een paar woordjes, gebruik ze dan ook! Canario’s hebben dag in, dag uit te maken met toeristen en immigranten. En geloof mij maar, ze vinden het fantastisch als je probeert hun taal te spreken. Daarbij vinden zij het ook leuk om iets te leren in jouw taal. Kunnen jullie elkaar mooi helpen toch? 😉

3. Gebruik gratis apps

Vandaag de dag zijn er tal van gratis apps die je kunt gebruiken om Spaans te leren op Gran Canaria. Zo heb je de app van Duolingo, een gratis app die je kunt downloaden op je smartphone en/of tablet. De app begint heel simpel met de basiswoorden en helpt je je vocabulaire verder uit te breiden door woorden in het Spaans te lezen, schrijven en uitspreken. Spaans leren was nog nooit zo makkelijk. Er is ook een leuk spelelement aan gekoppeld, waardoor het al als snel verslavend wordt. O en wees gerust, je hoeft echt geen twintiger te zijn om te app te gebruiken. De app is zó gebruiksvriendelijk dat zowel jong als oud ermee overweg kan!

4. Stap uit je comfort zone

We zijn al gauw geneigd om lekker in het vertrouwde te blijven hangen. En door de jaren heen heb ik zoveel Nederlanders en Belgen op Gran Canaria ontmoet die ook alleen maar met Nederlanders en Belgen omgingen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar probeer ook eens nieuwe vrienden te maken met mensen uit een ander land. Zo raak je al gewend aan het spreken in een andere taal en zal je merken dat door continue andere talen te spreken, het een stuk gemakkelijker wordt om ook Spaans te praten!

5. Oefen met je collega’s

Tot slot: ben je van plan aan het werk te gaan op Gran Canaria of werk je er al? Met een beetje geluk heb je minimaal 1 of 2 collega’s die Spaans spreken (native of niet). De beste tip die ik je mee kan geven (en mij ook enorm geholpen heeft) is om zoveel mogelijk in het Spaans te communiceren tijdens werk. En ook al snapte ik er in het begin geen snars van, naar verloop van tijd kwamen veel woorden terug en begon ik ze te herkennen.

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!BewarenBewarenBewarenBewaren

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
alle tips voor je eerste keer Gran Canaria
voorbereiden op emigreren in 4 stappen
alles over wonen op Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.