Waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren

Emigreren Gran Canaria - Even Voorstellen - Melissa

De laatste tijd kreeg ik steeds vaker de vraag waarom ik naar Gran Canaria emigreerde. En hoewel ik het inmiddels gewend ben om deze vraag al 3,5 jaar te beantwoorden, bedacht ik me vandaag ineens dat ik mijn verhaal nog nooit met jullie gedeeld heb! Best gek toch, voor iemand die een blog heeft over Emigreren naar Gran Canaria 😉 Jullie schrijven mij tenslotte dagelijks om jullie verhalen met mij te delen. En dus besloot ik dat het tijd werd om hetzelfde te doen. En daarom vandaag: mijn persoonlijke verhaal en waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren.

Emigreren Gran Canaria - Waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren

Verlangen naar het buitenland

Ik heb altijd gezegd: ik wil naar het buitenland. Ik weet niet hoe en wanneer, maar ik wíl naar het buitenland. En de mensen die mij kennen weten dat als ik iets wil, ik er alles aan doe om het voor elkaar te krijgen. Hoe harder je tegen mij roept: “dat gaat je niet lukken”, hoe harder ik mijn best doe om je het tegendeel te bewijzen. Dat komt overigens deels door mijn ouders. Mijn helden, die me altijd en in alles steunen en mij motiveren om mijn dromen waar te maken. En zo ook mijn droom en verlangen naar het buitenland. Tuurlijk, ze vonden het best lastig toen ik voor het eerst besloot om er even een zomertje tussenuit te gaan. Maar ze waren wel héél blij dat ik iets deed wat mij gelukkig maakte. Goed, niet geheel onbelangrijk, maar dat terzijde. Door een samenloop van omstandigheden kwam ik eind 2013 ineens voor een keuze te staan. Óf ik ga nu eindelijk toegeven aan dat verlangen naar het buitenland, óf ik blijf hier en zal ongetwijfeld dat typische huisje-boompje-beestje leven gaan krijgen. Daar voelde ik eerlijk gezegd niks voor. En dus was de keuze snel gemaakt: ik vertrek!

Emigreren Gran Canaria - Waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren - Verlangen naar het buitenland

Verliefd op Gran Canaria

Oké ik kan jullie heel eerlijk zeggen dat mijn persoonlijke liefdesleven tot nu toe één groot drama is geweest (al dan niet door mijzelf) 😉 Maar er is één liefde die altijd stand heeft gehouden. Trouwens, nee dat is niet helemaal waar. Mijn labrador Bram, dat was pas liefde op het eerste gezicht. Ik zal die bewuste 22 augustus 2013 nooit meer vergeten, toen ik hem als klein hummeltje voor de eerste keer in mijn armen had. Mensen die een baby hebben zullen dat vast herkennen, maar ik ben 28 – en single met hond – , dus wat weet ik er nou van? 😉 Hoe dan ook, Bram is mijn alles, mijn kind, vriend, steun en toeverlaat. Maar voordat ik Bram had, was ik al verliefd. Verliefd op Gran Canaria. Na een reeks nare gebeurtenissen besloot ik in 2009 als reisleidster aan de slag te gaan. Toen nog in vasteland Spanje. Een jaar later mocht ik naar Gran Canaria en werd ik – net zoals jullie – verliefd op het eiland. Ik kon toen jammer genoeg niet blijven, maar besloot ooit terug te komen. En dat deed ik dus, weliswaar 4 jaar later 😉

Emigreren Gran Canaria - Waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren - Verliefd op Gran Canaria

Nederland beu

In de jaren na mijn avontuur als reisleidster in Gran Canaria groeide mijn drang om weg te gaan uit Nederland. Kortom: ik was Nederland beu. De maatschappij, de mensen, het gejak, gejaag, het materialisme. Niet heel gek, dit hoor je namelijk vaker van mensen die willen emigreren. Zie ook deze post over waarom zóveel Nederlanders emigreren. Nu is het zo dat ik destijds echt niet mocht klagen. Ik had – voor Nederlandse standaard – echt een goed leven. Ik werkte full-time als Accountmanager, had een geweldige lease auto, een prima salaris, een prachtig appartement in de binnenstad van Breda en een vaste relatie. Aan die relatie zal ik niet teveel woorden vuil maken, maar laat ik het zo stellen: die heeft mijn emigratie niet overleefd 😉 Hoe dan ook, het punt is: als je een paar keer per jaar op vakantie gaat naar Gran Canaria, ga je toch een vergelijking trekken met het leven in Nederland. Ik raakte Nederland kotsbeu. Er moest tenslotte meer zijn in het leven!

Emigreren Gran Canaria - Waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren - Nederland beu

En dus: besloot ik naar Gran Canaria te emigreren

Kijk, uiteindelijk kan ik je honderdduizend redenen geven wáárom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren, maar ik denk dat bovenstaande redenen toch de doorslag gaven. Emigreren is niet een vaag idee of verlangen wat ineens in je opkomt. Dat groeit door de jaren heen. Sommige mensen zullen bepaalde dingen in hun leven mee hebben gemaakt, waardoor ze besluiten naar (Gran Canaria) te emigreren. Anderen hopen misschien op een betere toekomst elders. Maar wat de reden ook mag zijn, het is gewoon supertof als je je dromen achterna jaagt. Emigreren is een onvergetelijke ervaring, iets wat niemand meer van je afneemt. En één ding is zeker, je bent nooit meer hetzelfde. Lees meer hierover in deze post.

Nu je weet waarom ik besloot naar Gran Canaria te emigreren ben ik natuurlijk razend benieuwd naar jouw redenen? Sterker nog, ik ben dringend op zoek naar andere emigranten die het leuk vinden hun verhaal met de rest te delen 🙂 Ben jij geëmigreerd naar Gran Canaria, Spanje of misschien wel een ander land? Neem dan contact met mij op óf laat een berichtje achter in de reacties hieronder!

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.