Alles over het dagelijkse leven op Gran Canaria

Alles over het dagelijkse leven op Gran Canaria

Emigreren naar Gran Canaria is een grote stap. Een hele grote zelfs. Als ik terugdenk aan de periode vóór mijn emigratie heb ik zo’n beetje iedere site afgespeurd naar informatie over emigreren. Maar wat me opviel – en ik praat over eind 2013 – was dat er toen nog niet zo héél veel blogs waren over emigreren. Laat staan blogs die schreven over Gran Canaria. En ondanks dat ik al een tijdje op Gran Canara gewoond en gewerkt had vond ik het toch best lastig om me een voorstelling te maken van het dagelijkse leven op Gran Canaria. Want: hoe is dat eigenlijk?

Het dagelijkse leven op Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - Melissa Tejeda

De mensen die mijn blog posts regelmatig lezen, weten inmiddels dat ik graag schrijf vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Maar goed, ik ben natuurlijk niet de enige die geëmigreerd is naar Gran Canaria. En daarom zal ik ook voor deze post gebruik maken van de ervaringen van andere emigranten, zoals mijn familie en vrienden. Benieuwd naar onze ervaringen met het dagelijkse leven op Gran Canaria? Lees dan snel verder!

vond ik het toch best lastig om me een voorstelling te maken van het dagelijkse leven op Gran Canaria. Want: hoe is dat eigenlijk? De mensen die mijn blog posts regelmatig lezen, weten inmiddels dat ik graag schrijf vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Maar goed, ik ben natuurlijk niet de enige die geëmigreerd is naar Gran Canaria. En daarom zal ik ook voor deze post gebruik maken van de ervaringen van andere emigranten, zoals mijn familie en vrienden. Benieuwd naar onze ervaringen met het dagelijkse leven op Gran Canaria? Lees dan snel verder!

Verplichtingen

Anfi del Mar mooiste strand van Gran Canaria

Ja, werken moet je overal. Tenminste, wél als je – net zoals ik – niet bij het selecte clubje mensen hoort die een jackpot heeft gewonnen in de Postcodeloterij. Maar goed, werken hoeft echt geen straf te zijn. Ik kan dan ook eerlijk zeggen dat ik – toen ik voor Anfi werkte – ruim 3 jaar lang dag in, dag uit met onwijs veel plezier naar mijn werk ging. Deels door de diversiteit aan collega’s, maar toch ook zeker vanwege de vrijheid en relaxte werktijden.

Oké en als ik dan toch open kaart speel: ik had ook wel de állerleukste baas en bazin die ik me kon voorstellen. Vooral onze vele koffiemomentjes en het feit dat we zoveel met elkaar konden lachen, maakte dat ik mijn werk nooit ervoer als verplichting. En mochten jullie dit toevallig lezen: miss you guys! Anyway, ik dwaal weer eens af… Als ik het kort mag samenvatten: werk is een groot onderdeel van het dagelijkse leven op Gran Canaria, maar met een beetje geluk voelt het niet als verplichting.

Wat zeggen anderen?

Nu je mijn kant van het verhaal hebt gehoord, ben je vast benieuwd wat anderen hierover te zeggen hebben. En logischerwijs is werk nou eenmaal een onderwerp waar je met elkaar over praat. Ja, ook in Gran Canaria 😉 Zo heb ik een vriendinnetje die eerst met mij werkte voor Anfi en later de overstap maakte naar het animatieteam van Riu Club in Meloneras. En zo kwam het weleens, nee regelmatig voor dat we met een hele club de kroeg in doken en lekker zaten te kletsen onder het genot van een cocktailtje. Wat mij dan opviel was dat iedereen het eigenlijk ontzettend naar z’n zin had. Animatie is behoorlijk pittig (lees: wisselende werktijden en soms werkdagen van 12 uur aan een stuk), maar tóch zou niemand zijn of haar baan willen verruilen voor hetgeen ze hiervoor deden.

Een typische week in Gran Canaria

Vegueta Las Palmas de Gran Canaria uitzicht vanaf de Santa Ana Kathedraal

Maar hoe ziet een typische week op Gran Canaria er dan uit? Nou, ik had het geluk dat ik niet in de weekenden hoefde te werken. In de eerste 2 jaar nadat ik was geëmigreerd naar Gran Canaria, werkte ik alleen voor Anfi. Begin 2016 besloten mijn ouders de makelaardij in de te gaan en besloot ik hen te helpen met de website en marketing. Dit deed ik dus naast mijn reguliere baan.

Zo was ik van maandag t/m vrijdag van ca. 9 tot 15.00, uiterlijk 16.00 uur bezig met mijn ‘gewone baan’ en werkte ik 1 á 2 uurtjes per dag voor mijn ouders. In de middag en avond ging ik vaak lekker met mijn hond Bram lopen of een rondje hardlopen langs de zee. Maar goed, ik ben wat je noemt: een sociaal dier. En dus ging ik ook vaak buiten de deur eten of een terrasje pakken met vrienden – al dan niet doordeweeks – 😉 In de weekenden ging ik vaak naar het strand om te zonnen of vissen, pakte ik de auto voor een tripje naar de bergen, óf ging ik richting Las Palmas om een dagje te shoppen en sushi te eten.

En verder?

Leuk winkelen op Gran Canaria 5 leukste plekjes

Wat ik echt superfijn vind aan Gran Canaria, is dat alles tot laat geopend is. Van supermarkten tot winkels en grote winkelcentra, je kunt zo’n beetje overal wel tot 22.00 uur terecht. Dat is handig, want – ondanks dat je in Gran Canaria totaal geen gevoel hebt van tijd – hoef je je nooit druk te maken over openingstijden 😉

Dit geldt trouwens ook voor de restaurants. Ik bedoel: toen wij van de week een hapje wilden eten bij een Grieks restaurant in Nederland, werden we er vriendelijk op gewezen dat de keuken maar tot 23.00 uur geopend was. Hoezo dan? Dat vind ik dus zó raar! Dat is in Gran Canaria zo’n beetje de tijd dat het gezellig wordt in de restaurants.

Mijn conclusie over het dagelijkse leven op Gran Canaria

In één van mijn eerdere posts kon je al lezen over levenslessen uit Gran Canaria waarin ik sprak over dingen als mentaliteit. Als je dat optelt bij bovenstaande kan ik alleen maar zeggen dat het dagelijks leven op Gran Canaria onwijs relaxt is! Het is in geen enkel opzicht te vergelijken met het leven in Nederland of België en voor veel mensen een ware verademing. Tuurlijk, naar verloop van tijd krijg je ook in Gran Canaria een soort ‘dagelijkse gang van zaken’, maar ik heb dit nooit als een sleur ervaren. En dus lieve lezers, kan ik alleen maar zeggen: het dagelijkse leven op Gran Canaria is top, in alle opzichten!

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
complete reisgids voor Gran Canaria
alles over wonen op Gran Canaria
emigreren als twintiger (voor- en nadelen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.