Huis kopen op Gran Canaria 5 tips

Emigreren Gran Canaria - Huis kopen op Gran Canaria - 5 tips om je op weg te helpen

De laatste tijd zie ik steeds vaker vragen voorbij komen over hoe het zit met een huis kopen op Gran Canaria. Om die reden heb ik besloten om de aankomende weken verschillende posts schrijven over dit onderwerp. Van uitgebreide informatie over het aankoop proces tot handige checklists en weetjes. En dus trappen we deze reeks alvast af met: 5 tips om je op weg te helpen!

1. Hulp van een professional

De állerbelangrijkste tip die ik je kan meegeven bij het kopen van een huis op Gran Canaria is om hulp in te schakelen van een makelaar. Ze spreken de taal, hebben de juiste connecties én zijn helemaal up-to-date betreft de lokale wetten en regelgeving.

Emigreren Gran Canaria - Huis kopen op Gran Canaria - 5 tips om je op weg te helpen - Hulp van een professional

2. Onderhandelen

De vastgoedmarkt is booming en een huis kopen op Gran Canaria is nog nooit zo populair geweest! En dat weten de (veelal) Canarische huiseigenaren ook 😉 Maar… Dat wil nog niet zeggen dat je direct akkoord hoeft te gaan met de vraagprijs. Wie slim is gaat daarom in onderhandeling.

3. Denk aan de toekomst

Wie op zoek is naar een mooie investering doet er goed aan na te denken over de toekomst. Pak nu de regio Tauro als voorbeeld. Waar dit vroeger min of meer een dode vallei was, is dit de laatste jaren uitgegroeid tot een toplocatie. En met renovatie van het (nu nog gesloten) Tauro strand zal het niet lang duren voordat de huizenprijzen ook daar de pan uit stijgen.

Emigreren Gran Canaria - Huis kopen op Gran Canaria - 5 tips om je op weg te helpen - Denk aan de toekomst

4. Koop een bouwval

Oké, sommige mensen moeten er natuurlijk niet aan denken om een bouwval te kopen… Maar wie een béétje creatief en handig is, kan een aardig slaatje slaan. Vooral in het binnenland van Gran Canaria vind je veel ‘bouwvallen’ voor < 50.000 euro, welke je zo om kunt toveren tot een je eigen paleis.

5. Pas op met toeristische zones

Helaas, een huis kopen binnen een toeristische zone om hier vervolgens full-time te gaan wonen gaat niet meer zo gemakkelijk. De regering probeert dit namelijk al jaren aan banden te leggen en dergelijke woningen hun originele bestemming terug te geven.

Ook interessant:
alles over wonen in het Zuiden van Gran Canaria
woningtypen op Gran Canaria (alle voor- en nadelen)
alle tips voor een huis huren op Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.