Woningtypen op Gran Canaria: voor- en nadelen

Woningtypen op Gran Canaria

Ben je op zoek naar handige informatie over de verschillende woningtypen op Gran Canaria en bovenal, wat de grootste voor- en nadelen zijn? In dit artikel geef ik je een uitgebreid overzicht van de meest voorkomende woningtypen op Gran Canaria én waar je zoal op moet letten!

Woningtypen op Gran Canaria

Het is waarschijnlijk één van de laatste dingen waar je over na zal denken als je besluit om te emigreren: in wat voor type woning wil je gaan wonen? Op Gran Canaria heb je een behoorlijke diversiteit aan woningen. Van kneuterige finca’s met eigen fruitgaard tot luxe villa’s met privé zwembad en zo’n beetje alles daar tussenin. Hieronder een overzicht van alle woningtypen op Gran Canaria, plus de voor- en nadelen!

1. Appartementen op Gran Canaria

Appartementen in Gran Canaria zijn vergelijkbaar met het type appartementen dat wij in Nederland en België kennen. Het enige verschil is dat ze in het Zuiden van Gran Canaria vaak op toeristische complexen staan en soms behoorlijk uitgeleefd zijn. De appartementen in het Noorden van Gran Canaria, zoals in Las Palmas zijn moderner en beter geïsoleerd. Ze hebben meestal een compacte lay-out (en 1 of 2 slaapkamers) en een open woonruimte met keuken. Soms zit er een balkon bij. Staan ze op een complex? Dan kun je ook gebruik maken van faciliteiten als een gemeenschappelijk zwembad.

Voordelen appartement

 • gelijkvloers
 • gebruik gezamenlijke voorzieningen (bv. zwembad / tuin)

Nadelen appartement

 • geen of beperkte buitenruimte
 • grotere kans op geluidsoverlast
 • comunidad kosten

2. Bungalows op Gran Canaria

Bungalows zijn altijd gelijkvloers en soms vrijstaand of half-vrijstaand gebouwd. Meestal hebben ze ook een tuin en terras. Op Gran Canaria vind je de meeste bungalows op bungalowcomplexen met gemeenschappelijk zwembad. Let op: dit soort complexen zijn vaak bestemd voor vakantiegangers. Dit betekent dat je een heel jaar door tussen de toeristen woont.

Voordelen bungalow

 • gelijkvloers
 • vaak met terras / tuin of beide
 • gebruik gezamenlijke voorzieningen (bv. zwembad / onderhoud tuin)

Nadelen bungalow

 • maken deel uit van bungalowcomplex
 • comunidad kosten
 • soms strenge regels vanuit comunidad (geen aanpassingen maken, vanwege uniforme uitstraling, geen muziek na 22.00 uur etc.)

3. Duplexen en Triplexen op Gran Canaria

Het verschil tussen een duplex en triplex is heel simpel: een duplex heeft 2 woonlagen en een triplex 3. Ze worden veelal geschakeld gebouwd (in rijen of per 2) en zijn daarom vergelijkbaar met onze ‘rijtjeswoningen’ en ‘twee-onder-ene-kap-woningen’. Deze woningen hebben meestal meer dan 2 slaapkamers (soms zelfs een kelder die je kunt ombouwen tot extra slaapkamer) en zijn daarom uitermate geschikt voor gezinnen.

Voordelen duplex/triplex

 • vaak met groot terras en/of tuin

Nadelen duplex/triplex

 • grotere kans op geluidsoverlast

4. Finca’s op Gran Canaria

Hoewel ik ergens eens ooit gelezen heb dat het woord ‘finca’ eigenlijk ‘perceel of grond’ betekent, staat een finca tegenwoordig bekend als een woning in boerderij-stijl. Je vindt ze vooral in afgelegen gebieden en in het binnenland van Gran Canaria. In finca is in 99% van de gevallen vrijstaand en gebouwd op een groot stuk grond. Hierdoor is dit woningtype ideaal voor liefhebbers van tuinieren en mensen met dieren. Let op: als je een finca huurt, dien je vaak zorg te dragen voor de tuin. Canario’s hechten veel waarde aan hun groente- en fruittuinen!

Voordelen finca

 • veel ruimte en privacy
 • ideaal met dieren
 • grote tuinen (met fruitbomen)
 • soms met zwembad

Nadelen finca

 • vaak afgelegen

5. Villa’s op Gran Canaria

Villa’s vind je in allerlei vormen, soorten en maten. Zo kunnen ze gelijkvloers gebouwd zijn, of uit meerdere woonlagen bestaan. Villa’s zijn altijd vrijstaand en hebben veelal 1 of meerdere (dak)terrassen, tuin, en zwembad. Je vindt ze op rustige locaties, woonwijken en vlakbij zee.

Voordelen villa

 • veel ruimte en privacy
 • meer luxe wonen
 • met terras, tuin en zwembad

Nadelen villa

 • meer onderhoud
 • niet voor iedereen betaalbaar

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
alles over wonen op Gran Canaria
emigreren naar Gran Canaria in 4 stappen
alles over een huis huren op Gran Canaria

2 reacties op “Woningtypen op Gran Canaria: voor- en nadelen

 1. Hubertus Kox zegt:

  ik heb nu mijn A.O.W. en wilgen wonen op Gran-Canaria,
  hoe gaat dat met je aanmelden, bij de instantie;s
  en hoe gaat het met ziekenverzekering. en wanneer moet je voorál niet Emigreren naar Gran Canaria
  groetjes Hubertus Kox

 2. Melissa zegt:

  Beste Hubertus,

  Allereerst hartelijk dank voor je reactie! Toevallig had ik al een post op de planning staan waarin ik meer zal vertellen over de onderwerpen waar jij graag meer over wilt weten. Meer over een zorgverzekering afsluiten op Gran Canaria vind je hier: https://emigrerengrancanaria.com/zorgverzekering-in-gran-canaria/ En als je meer wilt weten over niet emigreren naar Gran Canaria, kun je hier verder lezen: https://emigrerengrancanaria.com/wanneer-niet-emigreren-naar-gran-canaria/

  Mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het graag! Je mag me ook altijd even mailen via info@emigrerengrancanaria.nl

  Groetjes Melissa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.