Wanneer moet je niet emigreren naar Gran Canaria?

Wanneer moet je niet emigreren naar Gran Canaria?

Ieder jaar emigreren honderden mensen naar Gran Canaria. En ieder jaar verlaten ook weer honderden mensen het eiland. Naar Gran Canaria emigreren kan geweldig zijn, mits je weet waar je aan begint. Dus wil je zeker weten dat Gran Canaria dé plek voor jou is? In dit artikel geef ik je antwoord op de vraag: wanneer moet je niet emigreren naar Gran Canaria?

Niet emigreren naar Gran Canaria

Gran Canaria is voor de één droomeiland en voor de ander een nachtmerrie. Het heeft allemaal te maken met de verwachtingen die je ervan hebt. Toch zijn er een aantal dingen waar je echt niet omheen kunt als je naar Gran Canaria wilt verhuizen.

1. Je durft geen risico’s te nemen

Ondernemen is risico nemen. Maar deze uitspraak is ook zeker van toepassing op emigreren naar Gran Canaria. Je kunt je namelijk tot in de puntjes voorbereiden, maar hoe het uiteindelijk gaat bevallen en uitpakken is één groot vraagteken. Houd je niet van risico’s? Dan is emigreren waarschijnlijk sowieso niets voor jou.

2. Je kunt je moeilijk aanpassen

Kun je lastig omgaan met nieuwe situaties, of veranderingen? Dan is emigreren misschien niet de beste keuze voor jou. Emigreren naar Gran Canaria vergt ontzettend veel aanpassingsvermogen. Het leven, de cultuur, de mentaliteit, de maatschappij. Alles, maar ook echt allés is anders. Een behoorlijke dosis aanpassingsvermogen is dus wel zo handig wanneer je een dergelijke stap wilt maken.

3. Je hebt geen geduld

Ben jij iemand die snel ongeduldig wordt? Dan kun je beter twee keer nadenken of emigreren iets voor jou is. Emigreren is één ding, maar dan dan begint het pas. Het vergt ontzettend veel tijd om een nieuw leven op te bouwen op Gran Canaria. Soms wel máánden. En nee, het komt ook niet vanzelf aanwaaien. Kortom, als jij denkt binnen drie maanden helemaal gesetteld te zijn, then think again!

4. Je hebt een hekel aan de zon

Als je niet van de zon houdt moet je niet emigreren naar Gran Canaria. Op Gran Canaria is het namelijk altijd aangenaam en mooi weer. De dagen dat het regent kun je werkelijk op één hand tellen. Daarnaast is het warm. Vooral in de zomer zijn temperaturen van 30 tot 35 graden heel normaal. Je kunt je natuurlijk verschuilen in je huis, maar zodra je ook maar één voet buiten de deur zet word je direct geconfronteerd met de zon en warmte.

5. Je leeft ontzettend op te tijd

Komt het stoom uit je oren wanneer iemand vijf minuten te laat is? Staat het eten altijd standaard om zes uur op tafel? Forget about it! Op Gran Canaria is tijd een heel grappig begrip. Of misschien wel geen begrip? Mensen dáár hebben zeeën van tijd. Een monteur die zes uur ‘te laat’ komt? Niet ongewoon.

6. Je hebt een hekel aan andere culturen

Ik had ooit eens een vriendinnetje op Gran Canaria die knettergek werd van ‘al die toeristen’. Joh, vind je het gek als je woont op één van de meest populaire vakantiebestemmingen? Toeristen zijn er altijd en overál. Je ontkomt er niet aan. En zeker als je ook nog eens in het toerisme werkt. Maar hé, so be it. Kun je je gevoelens jegens toeristen nou echt niet opzij zetten? Dan is het wellicht beter om je beslissing om naar Gran Canaria te emigreren te heroverwegen.

7. Je hebt een hekel aan toeristen

Op Gran Canaria kom je mensen tegen van allerlei verschillende landen. Deze mensen hebben vaak een andere cultuur, achtergrond of geloofsovertuiging. Van Canario’s, Nederlanders en Belgen, tot Scandinaviërs, Italianen en ga zo maar door. Heb je het niet zo op andere culturen? Dan is kun je beter niet emigreren naar Gran Canaria.

8. Je hebt geen interesse om andere talen te leren

Als je naar Gran Canaria wilt emigreren, dan zul je je toch echt moeten verdiepen in andere talen. Minimaal Spaans. Bij zowat iedere overheidsinstantie vind je een briefje met het ‘vriendelijke, doch dringende verzoek’ Spaans te spreken. En wanneer men dat niet kan, mag men terugkomen met een tolk.

9. Je hebt snel last van heimwee

We hebben allemaal weleens last van heimwee en dat is ook helemaal niet erg. Maar als je in je uppie, of met z’n tweeën emigreert, terwijl de rest van je familie en vrienden achterblijft is dat best pittig. Van verjaardagen en geboortes, kerstmis en ga zo maar door zul je allemaal moeten missen. Kortom, die heimwee blijft.

10. Je kunt niet tegen neppe mensen

Één van de belangrijkste redenen waarom mensen weer weggaan van Gran Canaria is omdat ze niet tegen neppe mensen kunnen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar er zijn echt een hoop neppe mensen op Gran Canaria. Om die reden vinden veel nieuwe emigranten het vaak moeilijk om een connectie te krijgen met anderen. Natuurlijk zijn er ook een hoop oprechte mensen te vinden, maar helaas zijn die eerder uitzondering dan regel.

Daarbij komt dat er zoveel mensen naar Gran Canaria komen voor bijvoorbeeld seizoenswerk, dat je daar geen langdurige relatie op kan bouwen. Vooral binnen de Nederlandstalige community (die toch al niet al te groot is) is het nog best lastig om oprechte vriendschappen te sluiten. Het kan dus een behoorlijke tijd duren om mensen te vinden die niet ‘fake’ zijn. Hier moet je tegen kunnen.

11. Gran Canaria is het paradijs

Puerto de Mogán D81_6587

Klopt, in een bepaalde zin is Gran Canaria zeker een paradijs op aarde. Ik bedoel: kijk even rond lieve mensen! Het is werkelijk waar een fan-tas-tisch eiland. Maar je moet er wel kunnen aarden. Ook op Gran Canaria zul je een bepaalde weg moeten vinden om je emigratie én nieuwe leven te laten slagen. Dat kan niemand vóór jou doen. En weet je, eerlijk gezegd is het heel simpel. Waar je ook bent ter wereld: het echte geluk maak je zelf!

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
alles over wonen op Gran Canaria
checklist huis huren op Gran Canaria
voorbereiden op emigreren in 4 stappen

Een reactie op “Wanneer moet je niet emigreren naar Gran Canaria?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.