Alles over het weer op Gran Canaria

Het weer op Gran Canaria in de lente zomer herfst en winter

Wij Nederlanders en Belgen hebben er nogal een handje van om ons altijd bezig te houden met het weer. In dat opzicht is het dus niet heel gek dat je je afvraagt hoe het weer op Gran Canaria is. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: op Gran Canaria is het altijd goed weer! Zowel in de lente, zomer, herfst als in de winter! In dit artikel geef ik je een uitgebreid overzicht van het weer op Gran Canaria tijdens alle seizoenen.

Het weer op Gran Canaria

Dit artikel over het weer op Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via deze reispartners, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Over het weer op Gran Canaria

Zoals gezegd is het op Gran Canaria altijd goed weer! Altijd? Yes, altijd! 365 dagen per jaar, 12 maanden en 52 weken lang. Maar helaas geven de weer apps op onze supermoderne telefoons niet altijd de correcte temperatuur op Gran Canaria weer. Dit heeft ermee te maken dat veel van deze weer apps gebaseerd zijn op de temperatuur in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria.

Omdat de hoofdstad in het Noorden van het eiland ligt, is het hier vaak wat kouder dan in het zonnige Zuiden van Gran Canaria. Voor een actueel overzicht kun je je weer app daarom het beste installeren op plekken als San Bartolomé de Tirajana of Mogán.

Het weer op Gran Canaria in het voorjaar

Gran Canaria heeft heerlijk weer in het voorjaar! Terwijl wij nog met dikke jassen, sjaals en truien rondlopen, is het op Gran Canaria prima te vertoeven. In het vroege voorjaar ligt de temperatuur op Gran Canaria over het algemeen tussen een aangename 20 en 25 graden met veel zon. De kans op regen is zo goed als nihil. Aan de Westkust van Gran Canaria is het vaak iets warmer. Dit deel van het eiland is het beste beschermd tegen wind en wolken en daarmee de fijnste plek om in het voorjaar te verblijven. Maar staar je zeker niet blind op de temperaturen in het voorjaar, want zelfs dan heb je dagen dat de temperatuur op Gran Canaria makkelijk kan oplopen tot een graag of 30!

Leestip: ontdek de prachtige Westkust van Gran Canaria

Het weer op Gran Canaria in de zomer

Door de heerlijke zeewind wordt het gelukkig nooit extreem heet op Gran Canaria in de zomer. Sterker nog, ook in de zomer zijn de temperaturen op Gran Canaria heel erg aangenaam. Zeker in vergelijking met de laatste 2 bloedhete zomers bij ons! De gemiddelde temperatuur op Gran Canaria ligt zo rond de 30 á 35 graden in de zomer. In extreme gevallen kan het ook weleens 40 of 45 graden worden, maar dat is dan onder invloed van de Sirocco of Calima. In dat geval kun je maar beter zoveel mogelijk verkoeling zoeken in het zwembad of aan zee 😉 Maar gelukkig zijn ook deze temperaturen niet al te vervelend, gezien ze dus totaal anders aanvoelen dan een zomer in Nederland of België.

Leestip: zien en doen op Gran Canaria in Mei

Het weer op Gran Canaria in de herfst

De meeste vakantiegangers die in het najaar naar Gran Canaria zijn, doen dit natuurlijk vooral vanwege het goede weer. Best jammer, want ook op Gran Canaria kun je genieten van de herfst en al haar kleurenpracht! Aan de Zuid en Westkust van Gran Canaria zul je daar trouwens niet gauw wat van merken. En wie de moeite neemt om het binnenland en de bergen van Gran Canaria te verkennen, wordt beloond met een heel andere kant van Gran Canaria.

In dit gedeelte zie je eeuwenoude dennenbomen, wilde oerbossen, gigantische stuwmeren en de mooiste watervallen! De temperaturen in de herfst lopen uiteen van 25 tot 30 graden aan de kust met zon. Om die reden is Gran Canaria nog steeds een zeer geliefde zonbestemming voor in het najaar en tijdens de herfstvakantie. In de bergen, het binnenland en het noorden van Gran Canaria kan het trouwens wel wat kouder zijn, met een 17 tot 20 graden.

Leestip: de mooiste watervallen op Gran Canaria

Het weer op Gran Canaria in de winter

Emigreren Gran Canaria - Hoe is het weer op Gran Canaria? Hoe is het weer op Gran Canaria in de winter?

Aaah kerstmis, wie is er niet gek op? Ik in ieder geval wel! Van donkere avonden voor de open haard, gezellige lichtjes in de straten, kerstversieringen en natuurlijk wandelen door de sneeuw. Maar goed, ik ben dan ook geboren op een koude ochtend in December. Een écht winterkind dus! Helaas voor alle winter-fans moet ik jullie teleurstellen: ook in de winter is het weer op Gran Canaria zeer aangenaam. Witte kerst? Ho maar! In het beste geval heb je misschien een Calima. De temperaturen op Gran Canaria liggen gemiddeld tussen de 20 en 25 graden tijdens de wintermaanden. En dat maakt Gran Canaria niet alleen dé perfecte winter-zon-bestemming, maar ook de ideale plek om de overwinteren 🙂

Leestip: alles over de wintermaanden op Gran Canaria

Weetjes

  • In de winter kan er soms sneeuw liggen in de bergen van Gran Canaria, terwijl het aan de kust nog heerlijk strandweer is!
  • In het Noorden van Gran Canaria is het altijd wat kouder dan het Zuiden. In de herfst- en wintermaanden kan het daar soms wel 5 graden koeler zijn!
  • Het aantal regendagen op Gran Canaria is echt op één hand te tellen. Als we al spreken over dagen 😉 Want die ene keer dat het dan regent op Gran Canaria, is vaak niet meer dan een paar zielige druppeltjes.

Verblijven op Gran Canaria

  • Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Dit kan rechtstreeks met Transavia
  • Zoek je goedkope vliegtickets naar Gran Canaria? Kijk en vergelijk via vliegtickets.nl
  • Liever een compleet verzorgde reis met vlucht + hotel? Kijk dan eens op TUI voor de beste aanbiedingen
  • Losse hotels kun je boeken via Booking.com
  • Een auto huur je eenvoudig en vertrouwd via Sunnycars

Ook interessant:
♥ tips voor een goedkope vakantie naar Gran Canaria
♥ complete reisgids voor je eerste keer Gran Canaria
♥ mooiste stranden op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.