Alles over wonen in het Zuiden van Gran Canaria

Alles over wonen in het Zuiden van Gran Canaria

Wonen in het Zuiden van Gran Canaria klinkt natuurlijk als een droom. Altijd vlakbij de zee en het strand, een zwembad voor je deur, overal dichtbij. Of toch niet? Want hoe het met dingen als wonen tussen toeristen, de vele Canario’s in de zomermaanden en de mega hoge huizenprijzen? In dit artikel een overzicht van de voor- en nadelen van wonen in het Zuiden van Gran Canaria.

Wonen in het Zuiden van Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Wonen in het Zuiden van Gran Canaria - Hoe is de werkelijkheid? Zuidkust Gran Canaria - El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video via Flickr
Foto credit: El Coleccionista de Instantes Fotografia & Video | Flickr

Voordat we überhaupt dieper in kunnen gaan op dit onderwerp, is het wellicht handig de definitie van het zuiden hier te specificeren. Want wat is het Zuiden van Gran Canaria precies? Laten we voor het gemak even de regio tussen San Agustin tot aan Meloneras nemen. Oftewel: dé toeristische hotspot!

Voordelen

Tijdens mijn jaren op Gran Canaria heb ik op verschillende plekken gewoond. Van het gezellige Playa del Inglés, tot rustige Sonneland (Maspalomas) tot het rustieke El Salobre én het bruisende Meloneras. Hierdoor heb ik kunnen ervaren hoe het is om verschillende plekken te wonen. En één van de allerleukste dingen aan wonen in het Zuiden van Gran Canaria is toch wel de gezelligheid van het toerisme. De vakantiegangers zijn natuurlijk altijd vrolijk en in een relaxte bui. Op de een of andere manier krijg je dan tóch het gevoel alsof je zelf op vakantie bent 😉 Daarnaast is het ook wel lekker dat je zo’n beetje alles in de buurt hebt. 

Nadelen

Hoe dubbel het ook mag klinken: het feit dat je júist middenin het toerisme woont kent ook een keerzijde. Het is niet altijd even prettig om constant geconfronteerd te worden met vakantiegangers. Denk aan overvolle wooncomplexen en feestende buren die tot diep in de nacht muziek aan hebben staan, terwijl jij de volgende dag gewoon vroeg op moet voor je werk.

Het Zuiden vs. andere plaatsen op Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Wonen in het Zuiden van Gran Canaria - Hoe is de werkelijkheid? Zuidkust - Woonwijk in Tauro

In dat opzicht is wonen in het Zuiden van Gran Canaria niet ideaal voor wie vooral op zoek is naar een rustige woonomgeving. Als rust belangrijk voor je is ben je beter af met afgelegen (berg)dorpjes, het Noorden of het binnenland van Gran Canaria. 

Huurprijzen in het Zuiden

Emigreren Gran Canaria - Wonen in het Zuiden van Gran Canaria - Huurprijzen - Bahia Meloneras - Meloneras Gran Canaria

De huurprijzen op Gran Canaria zijn de laatste jaren flink gestegen. Met name in het Zuiden van Gran Canaria is het bijna onmogelijk geworden om een betaalbare woning te vinden. Frustrerend, maar helaas zit er niets anders op dan zoeken naar alternatieven voor wonen in het Zuiden van Gran Canaria. Gemiddeld betaal je tegenwoordig 800 tot 950 excl. servicekosten voor een 1-slaapkamer bungalow in Maspalomas. Ben je op zoek naar 2 of meer slaapkamers? Dan betaal je al gauw 1200 tot 1500 excl. servicekosten. Maar ook 2000 euro en meer zijn niet ongewoon tegenwoordig. En dan te bedenken dat je voor dit bedrag voorheen een villa met privé zwembad kon krijgen.

Conclusie over wonen in het Zuiden van Gran Canaria

Al met al kun je stellen dat het wonen in het Zuiden van Gran Canaria zowel voor- als nadelen heeft. Uiteindelijk is het belangrijk dat je deze voors en tegens voor jezelf op een rijtje zet en een afweging maakt in wat voor jou het meest belangrijk is. Wat mij betreft kan ik niet zeggen dat ik ooit onprettig in het Zuiden gewoond heb. Maar dat is natuurlijk voor iedereen weer anders 😉

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
alles over wonen op Gran Canaria
een overzicht van alle soorten woningen op Gran Canaria
alles over tijdelijk wonen op Gran Canaria

2 reacties op “Alles over wonen in het Zuiden van Gran Canaria

  1. Klaassen zegt:

    Wij zijn er pas ook weer geweest wij zijn helemaal verkocht komen snel weer terug wij weten zeker als we er wonen wij geen spijt zullen krijgen hoor

  2. Melissa zegt:

    Hi Klaassen,

    Bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat jullie het zo ontzettend naar jullie zin gehad hebben 🙂

    Groetjes Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.