Alles over werk vinden in Gran Canaria

Werk vinden in Gran Canaria

Ben jij van plan om naar Gran Canaria te emigreren, maar vind je het lastig om werk te vinden op Gran Canaria? Heb je bijvoorbeeld geen flauw idee hoe of wáár je moet beginnen? Ik snap je helemaal! Werk vinden op Gran Canaria gaat namelijk weer nét iets anders dan dat wij in Nederland en België gewend zijn. In dit artikel deel ik 5 handige tips, die mij destijds enorm geholpen hebben bij het vinden van een baan op Gran Canaria.

Werk vinden op Gran Canaria

In eigen land hebben we best wel een luxe positie als we op zoek zijn naar een nieuwe baan. We kunnen honderden vacaturesites raadplegen, langs een uitzendbureau gaan, een bericht op Social media zetten, of gebruik maken van ons LinkedIn netwerk. Maar Gran Canaria is nou eenmaal een klein eiland waar dit soort tools beperkt of helemaal niet beschikbaar zijn. Dat kun je natuurlijk als nadeel zien, óf juist weer in je voordeel gebruiken bij werk vinden op Gran Canaria.

1. Social Media

De laatste jaren is Social Media hotter dan ooit! En met miljarden gebruikers is Facebook nog steeds koploper in de Social Media wereld. Tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel Gran Canaria gerelateerde Facebook groepen te vinden, waarvan de één meer gericht op vakantie en de ander op emigreren, zoals mijn Emigreren Gran Canaria Community.

Maar wist je dat er ook speciale Facebook groepen zijn voor werk vinden in Gran Canaria? In deze groepen worden ook heel regelmatig vacatures worden geplaatst, zonder tussenkomst van een uitzendbureau of recruiter. Zo is er de groep Jobs and Help Gran Canaria met tienduizenden leden en de groep Jobs wanted and offered in gran canaria met duizenden leden. Dus wil je werk vinden op Gran Canaria? Begin dan allereerst online, vanuit je luie stoel. Hierdoor krijg je trouwens ook gelijk een goed beeld van het type banen dat beschikbaar is op Gran Canaria!

Tot slot nog een extra tip: in dit soort Facebook groepen kun je ook heel makkelijk zelf een oproepje plaatsen, dus maak daar zeker gebruik van!

2. Werk vinden vanuit Nederland

Heb jij een achtergrond in de horeca, het toerisme, hospitality of animatie? Dan kun je ook overwegen om een open sollicitatie te sturen naar een reisorganisatie of hotel! Op Gran Canaria vind je ontzettend veel grote hotelketens waar ze eigenlijk altijd wel om nieuw personeel staan te springen. Zeker tijdens het hoogseizoen (tijdens de wintermaanden) kun je makkelijker werk vinden op Gran Canaria.

Zo kun je eens kijken op de website van Lopesan, RIU, of Dunas Hotels. Met een enthousiaste motivatie en up-to-date (Engelstalig) CV kom je vaak al een heel eind! Plus, brutale mensen hebben de halve wereld. Zo kun je dus op voorhand al contact leggen of zélfs een baan vinden alvorens je überhaupt bent geëmigreerd.

3. Werk vinden door binnenlopen

Als je al naar Gran Canaria bent geëmigreerd doe je er goed aan om gewoon eens binnen te lopen bij een willekeurige bar of restaurant. Misschien klinkt het een beetje ouderwets, maar daarom is deze methode zeker niet minder effectief! Trek je stoute schoenen aan en loop gewoon eens binnen bij een aantal restaurants en café’s. 

Maak een praatje, stel jezelf voor en vraag of ze toevallig nog personeel zoeken. Laat terloops vallen dat jij op zoek bent naar werk. Je zult zien dat mensen je graag te woord staan en je op weg willen helpen. In 9 van de 10 gevallen zullen ze je – wanneer er geen personeel gevraagd wordt – in ieder geval op weg kunnen helpen. De horecawereld op Gran Canaria is in dat opzicht klein en dus weten ze vaak wel waar ze mensen zoeken.

4. Spreek mensen aan

Tijdens ons werk op Gran Canaria werden mijn collega’s en ik vrijwel dagelijks aangesproken door emigranten die net waren aangekomen en een baan zochten. Of mensen die geïnteresseerd waren om zelf te gaan emigreren. En juist omdat we dag in, dag uit met zoveel mensen in contact stonden (denk aan: excursieverkopers, winkeleigenaren, hotelpersoneel etc.) wisten we altijd wel iemand die personeel zocht. Neem gewoon eens een dagje de tijd om een rondje te doen in bijvoorbeeld Playa del Inglés. Je vindt daar tal van mensen die op straat werken en die het hartstikke leuk vinden om aangesproken te worden.

5. Werk vinden door te netwerken

Netwerken is niets meer of minder dan jezelf op de kaart te zetten bij alles en iedereen die je mogelijk op weg kan helpen. En geloof me, vaak is het een stuk makkelijker als je een aantal mensen kent die een oogje voor je open houden. Dus: ben je net geëmigreerd, ga te pas en te onpas het gesprek aan en laat weten dat je op zoek bent naar werk. Niet alleen de emigranten op Gran Canaria, maar ook de residenten die er al jaren komen hebben vaak een veel beter netwerk dan dat jij op dat moment hebt. En eerlijk gezegd, gaat het werk vinden op Gran Canaria toch vaak via via!

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
alles over werken op Gran Canaria
wonen op Gran Canaria
voorbereiden op emigreren

5 reacties op “Alles over werk vinden in Gran Canaria

  1. Cees sier zegt:

    Hi goedemorgen, weeet jij misschien of er nederlandse barretjes zjjn die nog wat personeel zoeken? Zonee heb je voor mij misschien wat tips waar of ik kan zoeken voor wat nederlandse horeca? Ik hoor het graag

  2. Sandra en Dennis zegt:

    Hola, wij zijn Sandra en Dennis en zijn buschauffeur in Nederland en we willen graag werken als buschauffeur op GranCanaria, we aanbidden het mooie weer en zijn Nederland spuugzat
    Ik hoor graag van U groetjes Sandra en Dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.