Alles over werk vinden in Gran Canaria

Werk vinden in Gran Canaria

Ben jij van plan om naar Gran Canaria te emigreren, maar vind je het lastig om werk te vinden op Gran Canaria? Heb je bijvoorbeeld geen flauw idee hoe of wáár je moet beginnen? Ik snap je helemaal! Werk vinden op Gran Canaria gaat namelijk weer nét iets anders dan dat wij in Nederland en België gewend zijn. In dit artikel deel ik 5 handige tips, die mij destijds enorm geholpen hebben het vinden van een baan op Gran Canaria.

Werk vinden in Gran Canaria

In eigen land hebben we best wel een luxe positie als we op zoek zijn naar een nieuwe baan. We kunnen we honderden vacaturesites raadplegen, langs een uitzendbureau gaan, een bericht op Social zetten, of gebruik maken van ons LinkedIn netwerk. Maar Gran Canaria is nou eenmaal een klein eiland waar dit soort tools beperkt of helemaal niet beschikbaar zijn. Dat kun je natuurlijk als nadeel zien, óf juist in je voordeel gebruiken!

1. Social Media

Anno 2019 is Social Media hotter dan ooit! En met miljarden gebruikers is Facebook nog steeds koploper in de Social Media wereld. Tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel Gran Canaria gerelateerde Facebook groepen te vinden, waarvan de één gericht op vakantie en de ander op emigreren, zoals mijn Emigreren Gran Canaria Community.

Maar wist je dat er ook speciale Facebook groepen zijn voor werk vinden in Gran Canaria In deze groepen worden ook heel regelmatig vacatures worden geplaatst. Zo is er de groep Jobs and Help GC (met +11.000 leden) en jobs wanted and offered in gran canaria (+7500 leden). Dus wil je werk vinden in Gran Canaria? Begin dan allereerst online, vanuit je luie stoel 😉 Hierdoor krijg je trouwens ook gelijk een goed beeld van het type banen op Gran Canaria!

Extra tip: in dit soort Facebook groepen kun je ook heel makkelijk zelf een oproep plaatsen, dus maak daar zeker gebruik van!

2. Werk vinden vanuit Nederland

Heb jij een achtergrond in de horeca, het toerisme, hospitality of animatie? Dan kun je overwegen om een open sollicitatie te sturen naar een reisorganisatie of hotel! Op Gran Canaria vind je ontzettend veel grote hotelketens waar ze eigenlijk altijd wel om nieuw personeel staan te springen.

Zo kun je eens kijken op de website van Lopesan, RIU, of Dunas Hotels. Met een enthousiaste motivatie en up-to-date (Engelstalig) CV kom je vaak al een heel eind! Zo kun je dus op voorhand al contact leggen of zélfs een baan vinden alvorens je überhaupt bent geëmigreerd.

3. Werk vinden door binnenlopen

Als je al naar Gran Canaria bent geëmigreerd doe je er goed aan om gewoon eens binnen te lopen bij een willekeurige bar of restaurant. Misschien een beetje ouderwets, maar zeker niet minder effectief! Trek je stoute schoenen aan en loop gewoon eens binnen bij een aantal restaurants en café’s. 

Maak een praatje, stel jezelf voor en vraag of ze toevallig nog personeel zoeken. Je zult zien dat mensen je graag te woord staan en je op weg willen helpen. In 9 van de 10 gevallen zullen ze je – wanneer er geen personeel gevraagd wordt – in ieder geval op weg kunnen helpen. De horecawereld op Gran Canaria is in dat opzicht klein en dus weten ze vaak wel waar ze mensen zoeken 😉

4. Spreek mensen aan

Tijdens ons werk op Gran Canaria werden mijn collega’s en ik vrijwel dagelijks aangesproken door emigranten die net waren aangekomen en een baan zochten. En juist omdat we dag in, dag uit met zoveel mensen in contact stonden (denk aan: excursieverkopers, winkeleigenaren, hotelpersoneel etc.) wisten we altijd wel iemand die personeel zocht. Neem gewoon eens een dagje de tijd om een rondje te doen in bijvoorbeeld Playa del Inglés. Je vindt daar tal van mensen die op straat werken en die het hartstikke leuk vinden om aangesproken te worden 🙂

5. Werk vinden door te netwerken

Netwerken is niets meer of minder dan jezelf op de kaart te zetten bij alles en iedereen die je mogelijk op weg kan helpen. En geloof me, vaak is het een stuk makkelijker als je een aantal mensen kent die een oogje voor je open houden. Dus: ben je net geëmigreerd, ga te pas en te onpas het gesprek aan en laat weten dat je op zoek bent naar werk. Niet alleen de emigranten op Gran Canaria, maar ook de residenten die er al jaren komen hebben vaak een veel beter netwerk dan dat jij op dat moment hebt. En eerlijk gezegd, gaat het vinden van werk toch vaak via via!

Ook interessant:
alles over werken op Gran Canaria
wonen op Gran Canaria
voorbereiden op emigreren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.