Slecht weer op Gran Canaria: regen en wind op komst

Emigreren Gran Canaria - Slecht weer op Gran Canaria - regen en wind op komst - Sneeuw bergen Gran Canaria

Goed nieuws voor iedereen die even genoeg heeft van het altijd-goede-weer op Gran Canaria! Er zit slecht weer op Gran Canaria aan te komen… Volgens het Spaanse weerinstituut AEMET zullen de temperaturen op zondag en maandag gaan dalen en kunnen we regen en wind verwachten. Minder goed nieuws voor alle zonaanbidders, maar er zit ook een positieve kant aan dit verhaal! Het is namelijk ontzettend goed voor het eiland én een mooie gelegenheid om eens wat anders te zien van Gran Canaria.

Slecht weer op Gran Canaria op zondag en maandag

Emigreren Gran Canaria - Slecht weer op Gran Canaria - regen en wind op komst - Regen op Gran Canaria

Ik zal je niet gaan vervelen met allerlei meteorologische termen, want daar begrijp ik zelf ook maar de helft dan 😉 De Spaanse krant La Provincia liet op zaterdag 13 januari weten dat AEMET slecht weer op Gran Canaria afgeeft. Vanaf zondagochtend kunnen we wind, bewolking en neerslag verwachten in met name het Noorden en de hogere (berg)gebieden van Gran Canaria verwachten. Er wordt zelfs gesproken van sneeuw op plaatsen boven de 1800 meter! Deze afkondiging voor slecht weer op Gran Canaria geldt in eerste instantie voor zondag en maandag, maar kan ook aanhouden tot de week erop.

Maar er is ook goed nieuws…

Emigreren Gran Canaria - Slecht weer op Gran Canaria - regen en wind op komst - Watervallen in bergen op Gran Canaria

Mensen die al een aantal jaar op Gran Canaria wonen, weten maar al te goed wat een beetje regen met het eiland doet 🙂 Denk aan: kleine watervalletjes in de bergen en dorre zandvlaktes of landschappen die binnen enkele dagen prachtig groen kleuren. Ik houd ervan! En dus lieve lezer, mocht je op dit moment toevallig op Gran Canaria verblijven, zie dit dan als een kans om het eiland te verkennen! Trek je wandelschoenen aan, stap in de auto en geniet!

Wel oppassen

Emigreren Gran Canaria - Slecht weer op Gran Canaria - regen en wind op komst - Overstromingen op Gran Canaria

Overigens is een kleine waarschuwing wel op z’n plaats: pas ook op! Het zou niet voor het eerst zijn dat zulk slecht weer op Gran Canaria leidt tot overstromingen en rotsblokken die afbreken. Vooral in de bergen kun je beter voorzichtig zijn. En oh, als je de weg op gaat: houd er dan ook rekening mee dat de wegen glad kunnen zijn. Doordat het zelden regent op Gran Canaria blijven zand en olie makkelijk op de weg liggen. En ik spreek uit ervaring: het laatste wat je wilt is een pirouette maken op een rotonde 😉

Leestip: hoe is het weer op Gran Canaria?

 

Wat vind jij van de weersvoorspelling? Is slecht weer op Gran Canaria echt zo slecht, of vind jij het wel meevallen? 😉

BewarenBewaren

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: