Wonen op een eiland: mijn ervaringen

Wonen op een eiland: mijn ervaringen

Wonen op een eiland klinkt natuurlijk als een droom. Het relaxte eilandleven, de gezellige eilanders, altijd dicht bij de zee zijn en ga maar door. Maar hoe is het in de praktijk? Is het echt zo’n droom? In dit artikel geef ik je eerlijk antwoord en vertel ik je over mijn ervaring met wonen op een eiland!

Wonen op een eiland: het ons kent ons gevoel

Ik ben geboren (niet getogen) in Bergen op Zoom: een kleine stad op de grens met Zeeland, maar wel in Noord-Brabant. Niet dat ik nou zo zoveel binding heb met Bergen op Zoom, maar wél met Brabant. Ik ben ook oprecht trots op het ‘Brabander’ zijn. Een van de mooiste dingen aan Brabant vind ik dat die ‘ons kent ons’ gevoel. Het is eigenlijk meer een mentaliteit, dat gemoedelijke.

Misschien is dat dan ook de reden dat ik me gelijk zo thuis voelde op Gran Canaria. Daar heb je dat ook. De niet-Brabo’s zullen dat vast niet zo ervaren, maar het is écht zo. Tenminste, binnen de Internationale Community op Gran Canaria dan hè. Iedereen kent iedereen. Al is het maar via via óf van horen zeggen. Het wonen op een eiland zoals Gran Canaria voelt dus toch een beetje als Brabant, al is het maar vanwege dat ‘ons kent ons’ gevoel.

Kleine afstanden

De wolkenrots Roque Nublo op Gran Canaria

Tja, het is en blijft een eiland van 30 bij 60 km. En met een oppervlakte van slechts 1560 km² is het niet heel gek dat je overal binnen een mum van tijd bent. Heerlijk, geen files en al die korte reisafstanden. Of je nou een dagje naar Las Palmas gaat of een eilandtour wilt doen, je bent overal zo. Een klein nadeel van wonen op een eiland is natuurlijk dat je niet zomaar de auto kunt pakken voor laten we zeggen: een tripje naar Londen of Disneyland Parijs. Maar hé, je kan niet alles hebben!

Volop activiteiten

Melissa op een bankje bij bufadero de la garita op gran canaria

Eigenlijk hoef je je nooit te vervelen in Gran Canaria. Ja, je kunt een keer uitgekeken raken op het strand, maar er zijn zoveel andere leuke activiteiten! Wat dacht je van een tour langs de mooiste dorpjes, kamperen in de Bergen, verborgen plekjes ontdekken of een wandeling door de duinen? Nederland en België zijn ook niet héél groot (respectievelijk 41.543 km² en 30.528 km²), maar ben jij weleens geweest bij: Het bruggetje van Bartlehiem? Of Manneken Pis? Mijn punt is, er zijn ontelbare dingen te zien, doen en bezoeken op Gran Canaria en zelfs ík heb nog een speciale Gran Canaria Bucketlist.

Wonen op een eiland: de eilandvibe

Eilandvibe mensen aan het eten bij restaurant vista mar in tauro op gran canaria

In een eerder artikel schreef ik al over de omgang die mensen in Gran Canaria met elkaar hebben. Maar er is nog iets. Gran Canaria heeft een magisch effect, een betoverende aantrekkingskracht, noem het een eilandvide. Ik ervoer het laatst nog toen ik weer eens op- en neer naar Gran Canaria vloog. Zodra ik de laatste trede van de vliegtuigtrap afstapte en mijn voet de grond raakte, voelde ik het weer. Ik weet niet exact wat het is, maar het is een gevoel… Een gevoel van thuiskomen, de magie van Gran Canaria. Hoe dan ook, het doet iets met mensen!

Nadelen van wonen op een eiland

Ieder voordeel heeft ook een nadeel en dat is met wonen op een eiland natuurlijk net zo. Zo heb je geen grote festivals, moeten veel producten geïmporteerd worden, staan webshops nog in de kinderschoenen en kom je constant in aanraking met toeristen. En voor de supporters van ‘het einde van de wereld-scenario’s’, ja je kan inderdaad niet zomaar van het eiland af. Uiteindelijk kun je jezelf dus afvragen hoe zwaar deze nadelen opwegen tegen de ontelbare voordelen van het wonen op een eiland. Maar dat laat ik aan jou over!

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
alles over wonen op Gran Canaria
emigreren in 4 stappen
tijdelijk wonen op Gran Canaria

2 reacties op “Wonen op een eiland: mijn ervaringen

 1. Werner braekevelt zegt:

  Hoi ,
  Melissa
  ,
  zou op gran canaria graag iets kopen maar nie voor vast te wonen Om nu en dan eens te komen maar er moet wel wat gebeuren he daarvoor als ik dat allemaal hoor weet jij daar iets meer van
  Nu ben ik ook op het eiland tot 15 januari ik ben van België ook nieuwpoort
  Mvg werner

 2. Melissa zegt:

  Hi Werner,

  Bedankt voor je reactie! Wat leuk om te lezen dat je overweegt iets te kopen op Gran Canaria. Als ik het goed begrijp heb je de intentie om te investeren in een tweede/vakantiewoning? Ik zou je adviseren hulp in te schakelen van een makelaar. Makelaars zijn op de hoogte van de lokale wetten en regelgeving en kunnen je ondersteunen in het gehele aankoopproces.

  Succes!

  Groetjes Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.